
Kahramanmaraş’ta Şubat ayında başlaması planlanan Büyükler Ligi İkinci Amatör Küme’de 2 grupta fikstür çekimi yapıldı.
Kahramanmaraş’ta 15 kulübün kulüp vize işlemi yaptırarak mücadele etmek için başvurduğu Futbol İkinci Amatör Küme’de 2018-2019 Sezonu grupları açıklanmasının ardından, iki grubun fikstürü çekildi. Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Binası Mehmet Bağrıaçık toplantı salonunda yapılan fikstür çekimine Kahramanmaraş ASKF Başkan vekili, Futbol İl Temsilcisi Ali Kazancı, Tertip Komitesi üyeleri, kulüp başkan ve temsilcileri katıldı. 2. Amatör Kümeye Edelerspor, Ekberoğluspor, Pazarcıkspor, ErkenezGençlikspor, Onikişubatİdmanyurduspor, Elmalarspor, Hartlap Köyü Ali Doğanspor, Kahramanşehirspor, Bertizspor, Sakaryaspor, Dumlupınar (MağralıFidanspor), KızılsekiGençlikspor, Turkuazspor, Kurtuluş 1920 spor ve Karamanlısportakımları yer aldı. Çekilen Fikstürle birlikte 1. Amatör kümeye gruplarında 1 ve 2’ci olan takımlar direk, 3’takımlar ise tek maç usulü play-off maçı oynayıp galip gelen takım 1. Kümeye yükselecek. Maçlar ise 17 Şubatta start alacak.
“KAZASIZ BELASIZ, HEYECAN DOLU BİR LİG OLSUN”
TFF İl Temsilcisi Ali Kazancı, Saha olayları yaşanmadan kazasız belasız bir lig olması temennisinde bulunduğunu ifade etti. TFF İl Temsilcisi Ali Kazancı İfadelerini şu şekilde kullandı.
“Sahaya nasıl bir heyecanla çıkıyorsak, maçıda o heyecanla kavgasız gürültüsüz bitirelim” diyen TFF İl Temsilcisi Ali Kazancı, “Son haftalarda maçlarda yaşanan kavgaları bizleri üzüyor. İnşallah İkinci Amatör milat olur ve temiz, kazasız, belasız, olayların yaşanmadığı bir sezon geçirmesi diliyoruz” dedi.
Kazancı, takımların Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Büyükler Ligine çıkabilmek için mücadele edeceğini kaydederek, “Kahramanmaraş 2. Amatör Küme Büyükler Ligi müsabakalarımız her yıl büyük bir çekişme ve mücadeleye sahne olmaktadır. Takımlarımız, Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Büyükler Ligine yükselmek için ter dökecek. Ben bütün takımlarımıza başarılar diliyorum” dedi.
“CENTİLMENLİK ÖN PLANLA YER ALMALIDIR”
TFF İl Temsilcisi Ali Kazancı, tüm takımlara yeni sezonda başarılar dileyerek sezonun centilmenlik içinde geçmesini istedi. Kazancı “Takımlarımız hazırlıklarına başladı ve ilk maç 17 Şubatta başlayacak olan ilk müsabaka ile start alacak. İnşallah herkes için güzel bir sezon olur” dedi. Kazancı’nın konuşmasının ardından fikstür çekimi gerçekleştirildi.
- AMATÖR DEPLASMANLI OLACAK
Her sezon şehir merkezinde oynanan ve geçen sezon hayata geçirilen 2. amatörde heyecanı bu sezonda devam edecek. Yeni katılan ve geçen sezon 1. Amatör kümeden düşerek yeni sezonda 2. Amatör Kümede mücadele edecek olan 15 kulübün kulüp vize işlemi yaptırarak mücadele etmek için başvurduğu Futbol İkinci Amatör Küme’de 2018-2019 Sezonu grupları açıklanmasının ardından, iki grubun fikstürü çekilirken 1 ilçe takımının yoğun isteği üzerine Kulüp Başkanları arasında oylama yapılarak çoğunluğun deplasman istemesi ve gençlerin ilçeleri gezme görmesi için Deplasmanlı olması hemfikrine vararak ligi deplasmanlı olarak onayladılar. İlçe takımı olarak Pazarcıkspor kulübü ilçeyi temsil eden takım oldu. 2.gurupta da yeni kurulan Turkuazsporve Kurtuluş 1920 Spor yeni sezona merhaba diyecek takımlar oldular.Sakaryasporspor 1 yıl aradan sonra Lige merhaba diyecek olurken geçen sezon Ligden düşen Dumlupınarspor (MağralıFidanspor) ve Bertizsporise lige renk katacak takımlar arasında yer alacak. 15 takımın müracaat ettiği 2 grupta oluşan fikstür şu şekilde oluştu.
A GRUBU
Dumlupınarspor (Mağralı Fidan)
Erkenez Gençlikspor
Kızılseki Gençlikspor
Edelerspor
Pazarcıkspor
Onikişubatİdmanyurduspor
Kurtuluş 1920 Spor
B GRUBU
Turkuazspor
Ekberoğluspor
Elmalarspor
Karamanlıspor
Hartlap Köyü Ali Doğanspor
Kahramanşehirspor
Sakaryaspor
Bertizspor
