Kahramanmaraş’ta kültür ve edebiyat çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. “Kalemden Kelama Okur-Yazar Buluşmaları” projesi, İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün okuma kültürünü yaygınlaştırma, edebiyatı görünür kılma ve öğrencilerin yazın dünyasıyla bağ kurmasını destekleme hedefinin güçlü bir parçasını oluşturuyor.
Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü, şehrin kültür ve edebiyat mirasını öğrencilerle buluşturmak amacıyla “Kalemden Kelama – Okur Yazar Buluşmaları” Projesi’ni bu yıl da aktif olarak sürdürüyor. 2025–2026 eğitim öğretim yılı boyunca uygulanacak olan proje, düzenlenen etkinliklerle öğrencilerin okuma kültürünü güçlendirmeye devam ediyor.
İl Millî Eğitim Müdürü Erhan Baydur, proje kapsamındaki çalışmalara ilişkin yaptığı değerlendirmede: “Şehrimizin güçlü edebiyat geleneğini öğrencilerimize doğrudan aktarıyor, yazarlarımızla gençlerimiz arasında kalıcı bir kültür köprüsü kuruyoruz.” ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında Onikişubat, Dulkadiroğlu ve Türkoğlu ilçelerinde bulunan 18 farklı okulda, eğitimci-yazar öğretmenlerle söyleşiler gerçekleştiriliyor. Yapılan planlamalar doğrultusunda Nasıf Altıntaş, Esra Nar ve Abdurrahman Döner gibi yazar öğretmenler; ilkokul, ortaokul ve lise kademelerindeki öğrencilerle bir araya gelerek eserlerini, yazma süreçlerini ve edebiyata dair görüşlerini paylaşıyorlar. Öğrenciler, okudukları kitapların yazarlarıyla birebir etkileşim kurarak hem motivasyon hem de ilham kazanıyor. Bu buluşmalar, öğrencilerin okuma alışkanlıklarını geliştirmeyi, kalem tutma cesaretini artırmayı ve edebiyata karşı yeni bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Bu buluşmalar, bir yandan Kahramanmaraş’ın edebiyat belleğini güçlendirirken, diğer yandan öğretmenlerin üretken yönünü görünür kıldı.
Bu yıl gerçekleştirilen 10. Kahramanmaraş Uluslararası Kitap Fuarı’nda “Kalemden Kelama Okur-Yazar Buluşmaları” projesi kapsamında Müdürlüğümüz dikkat çeken bir çalışmaya imza attı. Müdürlük bünyesinde çalışıp aynı zamanda eser veren öğretmenlere özel olarak hazırlanan “Öğretmen–Yazarlar Standı”, fuar boyunca ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Stantta görev alan öğretmen-yazarlar, kitaplarını okuyucularla buluşturdu; imza etkinlikleri gerçekleştirdi ve öğrencilerle birebir söyleşiler yaparak fuarın kültürel atmosferine önemli katkı sundu.

