
Kahramanmaraş’ta dün geceden bu yana devam eden fırtına, kent genelinde hayatı olumsuz etkilerken kentte bulunan bazı ağaçları devirdiği gözlemlendi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş genelinde etkili olması beklenen kuvvetli rüzgâr ve fırtına için sarı uyarı kodu yayınladı. 30 Haziran Pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren etkisini göstermesi beklenen fırtınanın, özellikle yüksek kesimlerde saatte 80 kilometreye varan hızlara ulaşabileceği bildirmişti. Kahramanmaraş’ta vatandaşlar aniden etkili olan fırtına Özellikle Onikişubat ilçesinde rüzgarın etkisiyle bazı ağaçlar devrildiği görüldü. Şiddetli rüzgar Fırtına, evlerin çatısında bulunan güneş enerji panellerine de zarar vererek elektrik tellerini kopardı. Bazı çatılı evlerin ise çatısına zarar verdi.
Rüzgârın sabah 08.00’den itibaren kuzey yönlerinden kuvvetli şekilde esmesi beklenirken, akşam saat 21.00’e kadar sürebileceği belirtildi. Yetkililer, bu duruma karşı çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.
AFAD ve Meteoroloji ortak uyarı yayınlayarak açık alanlarda bulunanların, özellikle inşaat alanlarında çalışanların ve sürücülerin güvenlik önlemleri alması gerektiğini vurguladı. Ayrıca ağaç altlarına araç park edilmemesi konusunda da uyarıda bulunuldu.
