
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO), Mayıs ayı meclis toplantısında önümüzdeki aylarda yapılması planlanan KMTSO seçimi ve aday olaakların biran önce başvuru yapması gerektiği ifade edildi.
KMTSO Meclis Başkanı Hanefi Öksüz, “Buraya mesaisini harcayacak arkadaşlarımız göreve talip olsunlar. Bizde demokratik yollarla en iyi seçimi yapalım” dedi.
KMTSO toplantı salonunda düzenlenen meclis toplantısına, KMTSO Meclis üyelerinin yanı sıra kentteki basın mensupları katıldı. Toplantıda konuşma yapan KMTSO Meclis Başkanı Hanefi Öksüz, Ekim ayında yapılacak olan KMTSO Yönetim Kurulu seçimlerini gündeme getirdi. Mesaisini ve emeğini odaya harcayabilecek kişilerin bu göreve talip olması gerektiğini belirten Öksüz, bir sonraki meclis toplantısına kadar göreve talip olacak kişilerin dilekçelerini vermeleri gerektiğini ve Eylül ayında da kendilerini tanıtmaları gerektiğini ifade etti. Yönetecek kadroların gençleşmesinden yana olduğunu vurgulayan Öksüz, göreve talip olacak kişilerin önünün kapatılmaması gerektiğini söyledi.
“GÖREVE TALİP OLACAK VARSA BAŞVURUSUNU YAPSIN”
Öksüz, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Odamızı en iyi şekilde yönetecek ekibi seçmemiz çok önemli. En azından hem seçilecek kendilerini tanıtmaya hem de üyelerimizin düşünmeye zamanı olur diye bugün gündeme bu konuyu getirmek istedim. Arada bir yaz tatilimiz olacak. Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri çok enteresan. Bazen çok değerli bir arkadaşımız dışarı da kalabiliyor. Bunu önlemek için fikir alışverişlerinde bulundum. Bu görevi de bana meclis vermişti. Meclis bana bu görevi vermese ben bu sorumluluğu üstlenmezdim. 2 arkadaşımız aday olmuştu. Birisi mevcut başkanımız Şahin Balcıoğlu, diğeri Serdar Zabun başkanımız. O dönem 2’li konuşmalardan anladığım çok başa baş bir seçim olacağıydı. Odamız için çok enteresan bir seçim oldu. İsabetli de oldu. Ortak listede değerli arkadaşlarımızın birçoğu görev aldılar. Kimse dışarıda kalmadı. Fakat sonrasında kulağıma başka şeyler geldi. Bazı arkadaşlarımız seçimlere tek başına katılırsa kazanabileceğini düşünüyordu. İnsanlar siyasette de böyledir. İnsanlar bazı şeyleri kolay kazanabileceğini düşünür. Bunlara karar verecek olan sizlersiniz. Yine bir çok arkadaşımız beni bir ‘abi’ olarak gördü. Bu görev bana düştü.
“YÖNETECEK KADROLARIN GENÇLEŞMESİNDEN YANAYIM”
Benim dönem arkadaşlarımın hepsi emekli oldu. Çokta önemli hizmetler yaptılar. Bu defa seçimlerde durum farklı olacak. Aynı durumda 2 aday yok. Kim aday olacak onu görmüyoruz. Bazı arkadaşlarımız görev almayı kabul etmiyorlar. O zaman bizim taliplileri öğrenmemiz gerekiyor. Siz onların arasından seçim yapacaksınız. Biz meclis olarak hareket edelim. Bunu istiyorum. Meclis olarak hareket ettiğimiz gibi tam demokratik olarak seçimde yapalım istiyorum. Hiçbir arkadaşımızın önünü kapatmayalım. En isabetli seçimi yapalım. Bir noktada bu bizim görevimizdir. Hiçbir zaman ‘ben’ demeyeceğiz. ‘Biz’ diyeceğiz. Önümüzde düşünmek için uzun bir zaman var. Önümüzdeki meclis toplantısına kadar bu göreve talip arkadaşlar ortaya çıksın. Kim talipse, meclisimize dilekçe vererek ortaya çıksın. Ondan sonra Temmuz, Ağustos döneminde arkadaşlarımız kendilerini tanıtır, sizlerde düşünürsünüz. Eylülde de bu arkadaşlarımızı dinleme imkanımız olur. Ondan sonrada seçime gideriz. Buraya mesaisini harcayacak arkadaşlarımız göreve talip olsunlar. Eski dönemlerde bana bu konuda teklifler geldi ama ben sadece meclis başkanlığımı götürebileceğimi söyledim. Bu göreve talip olacak her kişiyi tebrik ediyorum. İnsanımızın birçoğu kendi işini düşünüyor. Bu işlere zaman ayrılması gerekiyor. Bu işler bizim milli görevlerimiz. ‘Bana ne’ demeyelim. Kimseye oy için söz vermeyin. Bu zamana kadar sizlerin de desteğiyle meclisimizi yönetmeye çalıştım. Bundan sonrası içinde kadrolarımızın gençleşmesinden yanayım. Kimse bu Dünyada kalmayacak. Biz bu kurulları şirketleri emin ellere bırakmazsak, yaptığımız işlerin hepsi boşa gider. Bu odayı kimler iyi yönetecekse buyursun gelsin. Bunu belirleyecek olan sizlersiniz. Ben kimseye destek olamam. Olmam da bana yakışmaz. Tamamen üyelerimiz kimi arzu ederse o seçilsin. Uzun zamanımız var” ifadelerini kullandı.
