
Kahramanmaraş’ın doğal simgelerinden Ahır Dağı’na Onikişubat Belediyesi tarafından çizilen Milli birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmeyi ve kente görsel bir değer kazandırmayı amaçlayan dev Türk Bayrağı projesine Maraşgücüspor Kulübü Yönetimi de Boyamada katkı verdi.
Ahir Dağı’na yapılan 46 bin metrekarelik dev Türk bayrağı, şehre damga vurdu. Bayrak, özellikle Adana ve Gaziantep karayollarından gelenlerin rahatlıkla görebileceği şekilde konumlandırıldı. Şehir merkezinin yüksek kesimlerinden de görülebilen bayrak, gökyüzünde bir özgürlük nişanesi gibi dalgalandı.
Proje kapsamında ayrıca, Kahramanmaraş’a verilen İstiklal Madalyası da Türk Bayrağı’nın hemen yanında şekillenecek. Ahır Dağı’ndaki bu anlamlı çalışma, vatandaşlardan da büyük beğeni topluyor. Işıklandırma sistemiyle desteklenecek olan bayrak ve İstiklal Madalyası bitmesi durumunda kentin her noktasından çıplak gözle görülecek.
MARAŞGÜCÜNDEN BAYRAK TİŞÖRTÜ İLE DİKKAT ÇEKTİ
Siyasetçilerin, Sivil Toplum Kuruluşları ve Spor Kulüplerinin destek verdiği önemli projeye Kahramanmaraş’ın spor’una ve sporcusuna hizmet eden ve Proje spor kulübü olarak bilinen Maraşgücüspor Bayrak etkinliğinde gururla yerini alarak tarihe not düşerken Yöneticilerin tek tip giydiği Bayrak Tişörtü de dikkatleri üzerine çekti. Ahır Dağı’na işlenen Türk Bayrağının Proje şekli Tişörtlerde olması Organizasyona anlamlı bir jest oldu. Kulüp Başkanı Mustafa Dağlı Öncülüğünde Yöneticilerden Özlem Özcan, Ceylan Ünsal, Hasan Çiftçi, Şeref Dere, Kadir Demirkaynak, Mustafa Söyler ve İlker Yiyen katıldı.
Ahir Dağı’nın eteklerinde yapılan bu sembolik çalışma sadece karayolu sürücülerinin değil, havayolu ile kente yaklaşan yolcu uçaklarındaki yolcuların da dikkatini çekti. Uçak penceresinden görülebilecek kadar büyük olan bayrak, 15 Temmuz’un anlam ve önemine görsel bir vurgu yaparak vatandaşlara duygulu anlar yaşattı. Kahramanmaraş, bu anlamlı çalışma ile hem demokrasisine hem de şehitlerine olan vefasını bir kez daha güçlü bir şekilde ortaya koydu. Kahramanmaraş’ta, Ahır Dağı’nın zirvesindeki 40 dönümlük alana işlenen Türk bayrağı yurtta şu ana kadar yapılan en büyük bayrak olacak. Yaklaşık 1800 metre rakımda başlatılan çalışma kapsamında 40 dönümlük alana ay yıldızlı Türk bayrağı, 6 dönümlük bölgeye ise İstiklal Madalyası işleniyor.
“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ OLACAK”
Proje hakkında Maraşgücüspor Kulübü Yöneticilerinin bilgilendiren ve projenin mimarlarından Onikişubat Belediyesi Eğitim-Spor Müdürü Ümit Barış Bayhan, “Bu bayrağın şehrimiz için çok önemli olacağını düşündük ve onu en yüksek yerimize konumlandırdık. Plakamızdan da esinlenerek 46 dönümlük bir alanda şu anda çalışma yürütüyoruz. Yaklaşık 40 dönümlük yer, Türk bayrağımızın olduğu kısım olacak 6 dönümlük yeri de madalyamıza ayırdık. Mersin’in Tut ilçesinde 22 dönümlük alanda bir Türk Bayrağı vardı. Şu an Türkiye sınırları içinde en büyük bayrağı Kahramanmaraş’ta inşa ediyoruz. Burada bu projeye katkı verecek olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
DEV TÜRK BAYRAĞI VE İSTİKLAL MADALYASI, ŞEHRİMİZİN GURUR SİMGELERİ ARASINA GİRDİ
Maraşgücüspor Kulübü Yönetimi, TRT vericisinin önüne yerleştirilen alanın bayrak rengine boyanması çalışmalarına bizzat katılarak destek verdi. Kulüp Başkanı Mustafa Dağlı burada yaptığı açıklamada, Maraşgücü Spor Kulübü olarak, bu anlamlı eserin ortaya çıkış sürecine katkı sunmaktan büyük onur duyuyoruz. Kulüp yönetim kurulumuzun katılımıyla yer aldığımız bu tarihi projede emeği geçen başta Onikişubat Belediye Başkanımız Hanifi Toptaş’a, değerli müdürlerim Muhammet Kılıçsallayan ve Ümit Barış Bayhan’a yürekten teşekkür ederiz. Bu eser, aziz şehrimizin kahramanlık mirasını gelecek nesillere aktaran unutulmaz bir sembol olacaktır” dedi.
İŞ KADINI CEYLAN ÜNSAL “YAPILAN ESERE DESTEK VERMEK GURUR VERİCİ!”
Bu anlamlı projeye Maraşgücüspor Kulübü olarak destek verdiğinin altını çizen Ceylan Ünsal, “Ahır Dağı’na kazılan bu bayrak sadece bir görsel değil; bu milletin ruhunu, vefasını ve birliğini temsil eden bir mirastır. Estetik görünümüyle kentimizin siluetini zenginleştirirken şehrinde gurur temsilidir emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.
“BU ŞEHİR HERŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR”
Kahramanmaraş’ın istiklalin, istikbalin ve kurtuluş mücadelesinin öncü şehirleri arasında yer aldığını hatırlatan İş kadını Özlem Özcan ise şunları kaydetti: “Bu şehir, Fransız işgali sırasında kalede dalgalanan Fransız bayrağını indirip yerine Türk bayrağını çeken halkıyla bayrak olayına öncülük etmiştir. Rıdvan Hoca’nın Ulu Cami’de ‘Burada namaz kılmak caiz değildir’ diyerek halkı harekete geçirdiği, ardından kaleye hücum edilip bayrağımızın yeniden dalgalandırıldığı bir şehirdir. Bu şehirde yaşayan herkesin gururudur. Bizler Maraşgücüspor Kulübü olarak destek veren Başka Onikişubat Belediye Başkanımız Hanifi Toptaş’a, değerli müdürlerim Muhammet Kılıçsallayan ve Ümit Barış Bayhan’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.
“PROJE ANLAMLARA ANLAM KATMIŞ”
Emeği Geçen Herkese Teşekkür eden Kulüp Yöneticisi Hasan Çiftçi ise, yapılan proje hem maneviyat açısından çok önemli hemde Şehrin plakasından esinlenerek 46 dönüme çizilmiş. Burada boyama işlemleri deva ediyor. Bizlere de Yıldız bölümü düştü. Orada boyama çalışmasına katılarak bu projede bir emeğimiz oldu. Bu gururda bizlere yeter diye düşünüyorum” dedi.
“BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜZERİNDEKİ KANDIR”
Bu anlamlı çalışma ile hem demokrasisine hem de şehitlerine olan vefasını bir kez daha güçlü bir şekilde ortaya koyduğuna dikkat çeken Maraşgücüspor Yöneticilerinden Şeref Dere; “Bu kutsal vatanın birliği, dirliği ve huzuru uğruna gözünü dahi kırpmadan şehadete yürüyen aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve sonsuz bir şükranla anıyoruz. Bizler Maraşgücüspor kulübü olarak burada olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Ahır Dağı’ndaki bu anlamlı çalışma, vatandaşlardan da büyük beğeni topluyor. Işıklandırma sistemiyle desteklenecek olan bayrak ve İstiklal Madalyası bitmesi durumunda kentin her noktasından çıplak gözle görülecek. Bizlerinde emeklerinin olması bizi daha da mutlu ediyor. Bayrakları bayrak yapan kandır Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır diyerek bu projede emekleri olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
“BU PROJE KÜLTÜREL VE TURİZM AÇISINDAN DA ÖNEMLİ”
Bu anlamlı projeye Maraşgücüspor destek vermenin gururunu yaşadıklarının altını çizen Kulüp Yöneticilerinden Kadir Demirkaynak; “Ahır Dağı’ndaki dev bayrak projesi, Kahramanmaraş’ın hem kültürel kimliğini hem de turizm potansiyelini güçlendiren simgelerden biri haline geldi. Gün geçtikçe daha fazla ziyaretçiyi ağırlayan bölge, şimdiden kentin yeni tanıtım yüzlerinden biri olma yolunda ilerliyor. Bu bayrak sadece bir görsel değil; bu milletin ruhunu, vefasını ve birliğini temsil eden bir mirastır düşüncesindeyim” dedi.
“DAĞIN YAMAÇLARINDA MİLLİ RUHUN İZLERİ VAR”
Bu anlamlı projeye katkı vermenin gururunu yaşadığını dile getiren Kulüp Yöneticisi Mustafa Söyler; Onikişubat ilçesinde yer alan Ahır Dağı, artık sadece doğal güzelliğiyle değil, milli duygulara hitap eden görsel dokunuşuyla da öne çıkıyor. Bayrağın kayalara işlenmesiyle birlikte dağ, Kahramanmaraş’ın milli değerlere olan bağlılığını simgeleyen güçlü bir görsel anıta dönüşmüş durumda. Yerli ve yabancı ziyaretçilerden ilgi gören bu proje, kentin kültürel ve turistik tanıtımına da katkı sunuyor” ifadelerini kullandı.
“BU SEMBOL RUHUMUZU TEMSİL EDİYOR”
Verilen emeğin çok büyük olduğunu ve bu bayrağın sadece bir simge olmağını düşündüğünü söyleyen Kulüp Yöneticilerinden İlker Yiyen; “Kahramanmaraş’ın doğal simgelerinden Ahır Dağı, Onikişubat Belediyesi’nin çalışmalarıyla anlamlı bir görünüme kavuştu. Belediye ekipleri tarafından dağın yüzeyine dev bir Türk bayrağı silueti kazındı. Milli birlik ve beraberlik duygularını yücelten bu özel proje, vatandaşlardan büyük takdir topluyor. Çalışmalar kapsamında dağın belirli bir yamacında yapılan şekillendirme ile uzaktan bakıldığında net bir şekilde görülebilen bayrak silueti oluşturuldu. Özellikle şehir merkezinden görülebilen bu dev Türk bayrağı, Kahramanmaraş’ın milli değerlere bağlılığının da bir simgesi haline geldi emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
