pendik escort izmir escort bayan beylikdüzü bayan escort
DOLAR
EURO
GRAM ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

TASARRUF PAKETİNİ ELEŞTİRDİLER, ALASINI HAYATA GEÇİRDİLER

Son Güncelleme :

15 Ağustos 2024 - 14:54

/ kez okundu.
TASARRUF PAKETİNİ ELEŞTİRDİLER,  ALASINI HAYATA GEÇİRDİLER

TMMOB’ un, aldığı yeni kararla bünyesinde bulunan odaların genel kurul ilanlarını gazetelerde yayımlanmayacağını duyurması, Anadolu Basının’ dan tepki gördü.

HÜKÜMETE GELİNCE ELEŞTİRİ, KENDİLERİNE GELİNCE MÜBAH

BUNUN ADI; “EKMEĞE KAN DOĞRAMAK”

Yerel gazetelerin ekmeğine, aldığı bu kararıyla TMMOB’ nın göz diktiğini savunan Gazeteciler, ülkenin dört bir köşesinden tepkilerini dile getirmeye başladı.

Resmi Gazete’ de yayımlanan TMMOB’ nin bu kararına, öfke çığ gibi büyüyor.

Birçok gazete patronu; “Kısa zaman önce merkezi hükümetin Tasarruf Paketi’ni eleştiren TMMOB’un basının ekmeğine göz diken bu kararı, yanıtı merak konusu şu soruyu akla getirdi. ‘Nerede kaldı samimiyet!?!..’ ”

——————————————-

TASARRUF PAKETİNİ ELEŞTİRDİLER,

ALASINI HAYATA GEÇİRDİLER…

——————————————–

Yere basının ekmeğine kan doğratacak kararı, TMMOB aldı. Bu kararla, bünyesinde bulunan odaların genel kurul ilanlarını gazetelerde yayımlanmayacağını duyuran TMMOB’ ye, Anadolu Basını şu süreci hatırlattı:

“Kısa zaman önce merkezi hükümetin Tasarruf Paketi’ni eleştirdiniz. Şimdi, basının ekmeğine göz diken bu kararınız ile samimiyetinizi açık ettiniz” şeklinde çarpıcı bir çıkışa imza attı.

“Nerede kaldı samimiyet?” diyerek, ses veren Yerel Gazete sahipleri, TMMOB’un gazetelerin ekmeğine göz diker anlamdaki bu kararına tepki gösterdi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ana Yönetmeliği’nde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, geçtiğimiz gün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yapılan değişikliklere göre; genel kurul listelerinin artık oda merkezlerinin bulunduğu bölgelerdeki birer gazetede değil, birliğin ilan yeri ile birlik kurumsal internet sitesinde yayımlanacağı belirtildi.

Daha önceki yönetmelikte; “Birlik Genel Kurulu, delege tam sayısının çoğunluğu ile toplanır. Birinci toplantıda çoğunluğun sağlanamaması halinde, ikinci toplantı için çoğunluk aranmaz.

Ancak ikinci toplantıya katılan delege sayısı; TMMOB Yönetim, Yüksek Onur ve Denetleme Kurulu asıl üye tam sayıları toplamının iki katından az olamaz. Toplantı yeter sayısının sağlanamaması halinde Genel Kurul ancak bir kez olmak ve 60 günü geçmemek üzere ertelenir.

Bu durumda Yönetim Kurulu yeni Genel Kurul tarihi ve yerini, gündeminde seçim olması halinde görevli hakimin onayını da alarak belirler ve toplantı tarihinden en az 10 gün önce Oda merkezlerinin bulunduğu yerde bir gazetede ilan eder ve Odalara duyurur.” İfadesi yanında;

“Kanuni sürecin tamamlanması ve listelerin kesinleşip, Genel Kurula ilişkin diğer hususların onaylanmasını izleyen üç gün içinde Yönetim Kurulu, Genel Kurulu Odalara duyurur ve Oda merkezlerinin bulunduğu yerlerde birer gazetede ilan eder.” hükmü yer alıyordu.

Bu yönetmelikte ayıra; “Birlik Yönetim Kurulu, Genel Kurul toplantısının düzenli bir şekilde yapılamayacağının anlaşılması durumunda, toplantı başlamadan önce Genel Kurulu, ancak bir kez olmak ve iki ayı geçmemek üzere erteleyebilir. Bu durumda Birlik Yönetim Kurulu, yeni Genel Kurul tarih ve yerini, görevli hakimin onayını da alarak belirler ve toplantı tarihinden en az on gün önce, Oda Merkezi bulunan yerlerde birer gazeteyle duyurur ve Odalara en az on gün önceden bildirir.” denilmekteydi.

O DUYURULAR, BUNDAN BÖYLE TMMOB’ NİN KURUMSAL SİTESİİNDE YAYIMLANACAK..

Anadolu Basınından tepki toplayan kararda: “2/12/2002 tarihli ve 24954 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Ana Yönetmeliği’nin 5’inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde yer alan “Oda merkezlerinin bulunduğu yerde bir gazetede”, (e) bendinde yer alan “Oda merkezlerinin bulunduğu yerlerde birer gazetede” ve aynı bentte yer alan ‘Oda Merkezi bulunan yerlerde birer gazeteyle” ibareleri “Birliğin ilan yeri ile Birlik kurumsal internet sitesinde’ şeklinde değiştirilmiştir.

Aynı Yönetmeliğin 24’üncü maddesinin birinci fıkrasının (k) bendinde yer alan “Oda merkezi bulunan yerlerde birer gazete ile” ibaresi “Birliğin ilan yeri ile Birlik kurumsal internet sitesinde” şeklinde değiştirilmiştir.

Aynı Yönetmeliğin 57’nci maddesinin birinci fıkrasının (d), (e) ve (f) bentlerinde yer alan “Oda merkezinin bulunduğu yerde bir gazetede” ibareleri “Birliğin ilan yeri ile Birlik kurumsal internet sitesinde” şeklinde değiştirilmiştir” derildi.

ANADOLU BASINI ATEŞ PÜSKÜRDÜ;

“NEREDE KALDI SAMİMİYET!?!..”

Yerel Gazetelerin ekmeğine kan doğratacağı vurgulanan bu karar için tepki gösteren Yerel Gazete sahipleri; Yakın zamanda Tasarruf Paketi hakkında hükümeti sert dille eleştiren TMMOB’un attığı bu adım deyim yerindeyse resmen ‘samimiyetsiz’ bulduklarını dile getirdi.

Yerel Basının ayakta kalması için mücadele verdiklerini belirten birçok gazete sahibi,”Akmeğimize remin göz diktiler” şeklinde bir çıkışa imza attı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sancaktepe escort Zeytinburnu escort Antalya escort Ankara escort Avrupa yakası escort Denizli escort Kocaeli escort Merter escort Nişantaşo escort Levent escort Çapa escort Etiler escort Mecidiyeköy escort Taksim escort Beşiktaş escort Bakırköy escort Bahçeşehir escort Esenyurt escort Avcılar escort Avrupa yakası escort bayan Beykoz escort Üsküdar escort Göztepe escort Erenköy escort Suadiye escort Kurtköy escort Tuzla escort Bostancı escort Ümraniye escort Pendik escort Kadıköy escort Kartal escort Ataşehir escort Anadolu yakası escort Bodrum escort Konya escort Muğla escort Malatya escort Gaziantep escort Eskişehir escort Ankara escort İstanbul escort Kayseri escort Adana escort Şirinevler escort Halkalı escort Marmaris escort Fethiye escort Sarıyer escort Maltepe escort Fatih escort Çekmeköy escort Beylikdüzü escort Başakşehir escort Ataköy escort Alanya escort Samsun escort Muğla escort İzmir escort Diyarbakır escort Bursa escort Antalya escort İstanbul escort Göztepe escort Gaziantep escort Adana escort Adana escort Anadolu yakası escort Ankara escort İstanbul escort Ataşehir escort Avcılar escort Avrupa yakası escort Bağcılar escort Bahçeşehir escort Bahçeşehir escort Beşiktaş escort Beykoz escort Bodrum escort Bostancı escort Bursa escort Eskişehir escort Gaziosmanpaşa escort Kadıköy escort Kartal escort Kocaeli escort Konya escort Konya escort Konya escort bayan Malatya escort Pendik escort Şirinevler escort Taksim escort Ümraniye escort Adana escort Antalya escort Bursa escort İzmir escort Bodrum escort Eskişehir escort Konya escort İzmir escort Beylikdüzü escort Kayseri escort İzmir escort Pendik escort Eskişehir escort İstanbul escort escort Fatih escort Antalya escort escort bayan Samsun escort İstanbul escort Bursa escort Antalya escort bayan Antalya bayan escort Antalya escortlar Adana escort Bursa escort İzmir escort Diyarbakır escort Maltepe escort Çekmeköy escort Beylikdüzü escort Şirinevler escort Ataköy escort Halkalı escort İstanbul escort Şişli escort Kayseri escort Antalya escort Mersin escort Mersin escort Mersin escort Şişli escort Mersin escort Kayseri escort