SOSYAL MEDYA VERGİYE DÖNÜŞTÜ

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2018-12-19 18:13:23Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com6ÿñ“¢*3

Vergi sosyal medyayıda vurdu. Fenomenlere vergi resmi gazete ile ilan edildi.

Sosyal medya fenomenlerine yüzde 15 vergi

Sosyal medya fenomenlerine yönelik vergi kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararda, internet ortamında verilen reklam hizmetlerinin vergi kesintisi kapsamına alındığı açıklanırken, reklam hizmeti verenlere veya internet ortamında reklam hizmeti verilmesine aracılık edenlere yapılan ödemelerden yüzde 15 vergi alınacağı açıklandı.
Milyonlarca insanın günlük yaşamının vazgeçilmez bir parçası olan sosyal medya fenomenlerine yönelik vergi kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Reklam sektörününde ilgisini çeken fenomenlerin vergi kapsamına alınması gündemdeydi. Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile reklam hizmeti verenlere veya internet ortamında reklam hizmeti verilmesine aracılık edenlere yapılan ödemelerden yüzde 15 vergi alınacağı açıklandı.

Kazançlar vergiye alınıyor
Sosyal medya fenomenlerinin 100 binlerce lirayı aşan gelirleri gündemdeki yerini korurken, vergi kapsamına alınması bekleniyordu. Fenomenleri ilgilendiren düzenlemedeki kısım şu şekilde ifade edildi:

“17. Vergi Usul Kanun’unun 11. maddesinin yedinci fıkrası kapsamındaki ödemelerden:

İnternet ortamında verilen reklam hizmetlerine ilişkin olarak, bu hizmeti verenlere veya internet ortamında reklam hizmeti verilmesine aracılık edenlere yapılan ödemeler üzerinden yüzde 15,”

Bakanlığın radarına girmişti
İşte internet üzerinden yaşanan bu hareketliliği gören Hazine ve Maliye Bakanlığı 2016 yılında vergi mevzuatı açısından gerekli tüm alt yapıyı hazırlanmıştı. Geçtiğimiz aylarda özellikle Maliye eski Bakanı Naci Ağbal’ın da uyarıda bulunmasının ardından sosyal medya fenomenleri Gelir İdaresi Başkanlığı’nın radarına girmişti.

Elektronik ticaret platformları başta olmak üzere tüm internet sitelerini tarayan idare, sosyal medya hesapları üzerinden ürün tanıtımı yaparak gelir elde eden ve bunu beyan etmeyerek vergisini ödememiş kişilere yönelik harekete geçti.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*