Kahramanmaraş’ta 10 Ağustos Perşembe günü iki farklı fabrikada çıkan yangın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi itfaiyesini alarma geçirdi.
Edinilen bilgiye göre; Kahramanmaraş-Adana Karayolunun 4. kilometresindeki bir tekstil fabrikasında kaynak çalışması yapıldığı sırada çıkan kıvılcımların telef balyalarına sıçraması sonucu yangın çıktı. Rüzgârın da etkisiyle saniyeler içinde büyüyen yangına 15 itfaiye eri 3 araçla müdahale etti. Yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından tamamen söndürülen yangında maddi hasar meydana geldi.
Kahramanmaraş Büyükşehir İtfaiyesi bu defa sabaha karşı saat 04.00 sıralarında Kahramanmaraş-Adana Karayolunun 7. kilometresinde bulunan başka bir tekstil fabrikası için teyakkuza geçti. Fabrikanın klima kanalında başlayan yangına 6 dakikada müdahale eden Büyükşehir İtfaiyesi 30 dakika içinde alevleri kontrol altına alarak soğutma çalışmaları yaptı. Yangında maddi hasra meydana gelirken; her iki yangın hakkında soruşturma başlatıldı. (www.marasexpress.com)