Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıl Dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü, Türkiye genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da çeşitli etkinliler düzenleniyor.
Bu kapsamda kentte hizmet veren Mangal Lokantası, Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü ve 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle vatandaşlara çorba ikramında bulundu. Şehit ailelerini de unutmayan lokanta 18 Marta özel şehit yakınlarına ücretsiz hizmet verecek.
Türk Anadolu mutfağının en iyi et ve kebap çeşitlerinin yanında birbirinden güzel meze ve tatlı lezzetlerini müşterilerinin hizmetine sunan Mangal lokantası, sosyal sorumluluk projeleriyle de farkını ortaya koyuyor. Mangal Lokantası, Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıl Dönümü ve 18 Mart Şehitleri anısına vatandaşlara ücretsiz çorba ikramında bulundu. Yapılan etkinlikle ilgili bilgi veren lokanta yetkilisi Nesrin Bağcıoğlu, “Tarihimizde büyük önem arz eden Çanakkale Zaferi, Türk’ün canı pahasına ana vatanını savunmasını anlatan en önemli tarih sahnelerinden bir tanesidir. Bu anlamlı ve özel günde bizde katkı sunmak istedik ve 18 Mart şehitleri anısına vatandaşlara çorba ikramında bulunduk. Vatandaşlarımızda yaptığımız etkinlikten dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. Amacımız şehitlerin ve şanlı tarihin unutulmaması, genç nesle tarih bilincinin aşılanması. Mangal olarak bu sosyal sorumluluk bilinciyle hareket edip cennet vatanımızın tarihini unutmamış gençlerden oluşması için bir nebze hizmet etmek istedik. Ayrıca şehit ailelerimiz için yine bu güne özel ücretsiz hizmet veriyoruz. Bu vesileyle vatan, millet ve hürriyet için şehit düşen askerlerimizi de rahmet anıyorum” dedi.
Çorba verirken bazı vatandaşlar bugünü unuttuklarını fakat bizim ikramımızla hatırladıklarını ifade ettiler” Şeklinde konuştu.