Cumhuriyet Halk Partisi Dulkadiroğlu İlçe Belediye Meclis Üyesi İbrahim Demircioğlu, mecliste deprem komisyonu kurulması için önerge verdiğini ancak kabul edilmediğini söyledi. Deprem gerçeğiyle yaşayan şehirlerden birisi olan Kahramanmaraş’ta, ülkenin farklı…
Cumhuriyet Halk Partisi Dulkadiroğlu İlçe Belediye Meclis Üyesi İbrahim Demircioğlu, mecliste deprem komisyonu kurulması için önerge verdiğini ancak kabul edilmediğini söyledi.
Deprem gerçeğiyle yaşayan şehirlerden birisi olan Kahramanmaraş’ta, ülkenin farklı kesimlerinde yaşanan depremler sonrasında, her zaman kentin depreme ilişkin durumu konuşuluyor. Kahramanmaraş’ın risk altında olduğu ise uzmanlar tarafından belirtiliyor.
CHP Dulkadiroğlu Meclis Üyesi İbrahim Demircioğlu ise ilk olarak yakın zamanda meydana gelen ve Kahramanmaraş’ta da şiddetli bir şekilde hissedilen Elazığ depreminde, bu hafta ise İzmir depremi sonrasında ikinci kez Deprem Komisyonu kurulması için önerge verdi. İki deprem sonrasında da önergesi kabul edilmeyen Demircioğlu, yazılı olarak açıklama yaptı.
Elazığ depreminden sonraki önergesinin reddedildiğini, bu haftaki önergenin ise olumlu veya olumsuz yanıt verilmemesinden dolayı, yeterli sayı bulunmayınca yine red edilmiş olduğunu ve önergeye tek evet diyenin İYİ Parti meclis üyesi Saide Adil Gönen olduğunu söyledi.
Önergeyi sunmadan önce bazı AK Partili meclis üyeleriyle görüştüğünde olumlu baktıklarını ama oylama sırasında işlerin değiştiğini belirten Demircan, “Bu önergeyi CHP’li bir meclis üyesı veriyor diye red ediyorlarsa buyursunlar hep bırlikte verelim önergeyi o da olmuyorsa iktidar olarak kendileri önerge versin biz onay verelim. Yeterki bu komisyon kurulsun yeterki gec olmadan çalışmalar başlasın.” dedi.
Komisyonun kurulmasında ısrarcı olacağım diyen Demircan, “DOĞU ANADOLU FAY (DAF) hattının üzerinde olan ilimiz Kahramanmaraş birinci derecede deprem bölgesidir,ilcemiz Dulkadiroğlu ise en eski yapılaşmanın olduğu bölgedir. Acilen öncelikli çalışmalar belirlenmeli yarIn deprem olacakmış gibi tedbirler ,önlemler alınmalıdır. Belediyelerin görevi sadece depremden sonra çorba taşımak ,battaniye yollamak hatta en üzücüsü ceset torbası taşımakmıdır ?” dedi.
Herkesin dilinde haklı olarak “Deprem Öldürmez Bınalar Öldürür ” sözünün olduğunu ancak bununla birlikte Tedbirsizlik ve Önlemsizliğinde öldüreceğini belirten Demircan’ın önergesini ise şu şekilde paylaştı:
DULKADİROĞLU BELEDİYE BAŞKANLIĞINA
KAHRAMANMARAŞ
Geçmişte yaşanan ve neticesi son derece ağır olan büyük depremler ve son olarak İzmir’de yaşanan deprem acı gerçekleri bir kez daha ortaya çıkarmış olup olası bir Kahramanmaraş depreminde hemşerilerimizin en az hasarla durumu atlatabilmeleri, can kayıplarının engellenmesi ve yaralanmaların önüne geçilebilmesi için sorumluluğunu aldığımız Dulkadiroğlu ilçemizde acil bir çalışma yürütülmesi gerekli ve şart olmuştur.
Bugünlerde hepimizin dile getirdiği “Deprem öldürmez, öldüren binalardır ” soylemini gelecekte tekrarlamamak adına yarın deprem
olacakmış gibi biz Dulkadiroğlu Belediyesi olarak üstümüze düşen sorumluluğu alıp ivedilikle çalışmalara başlamalıyız .
Bu çalışmaları verimli hale getirmek açısından alınacak her türlü tedbirlerde gerek ilgili kamu kurumları ile istişare ve katkıda gerekse bizzat sahada olmak adına DEPREM KOMİSYONU kurulması önergemi, belediye meclisimizde görüşülmesini arz ederim.
Sancaktepe escort Zeytinburnu escort Antalya escort Ankara escort Avrupa yakası escort Denizli escort Kocaeli escort Merter escort Nişantaşo escort Levent escort Çapa escort Etiler escort Mecidiyeköy escort Taksim escort Beşiktaş escort Bakırköy escort Bahçeşehir escort Esenyurt escort Avcılar escort Avrupa yakası escort bayan Beykoz escort Üsküdar escort Göztepe escort Erenköy escort Suadiye escort Kurtköy escort Tuzla escort Bostancı escort Ümraniye escort Pendik escort Kadıköy escort Kartal escort Ataşehir escort Anadolu yakası escort Bodrum escort Konya escort Muğla escort Malatya escort Gaziantep escort Eskişehir escort Ankara escort İstanbul escort Kayseri escort Adana escort Şirinevler escort Halkalı escort Marmaris escort Fethiye escort Sarıyer escort Maltepe escort Fatih escort Çekmeköy escort Beylikdüzü escort Başakşehir escort Ataköy escort Alanya escort Samsun escort Muğla escort İzmir escort Diyarbakır escort Bursa escort Antalya escort İstanbul escort Göztepe escort Gaziantep escort Adana escort Adana escort Anadolu yakası escort Ankara escort İstanbul escort Ataşehir escort Avcılar escort Avrupa yakası escort Bağcılar escort Bahçeşehir escort Bahçeşehir escort Beşiktaş escort Beykoz escort Bodrum escort Bostancı escort Bursa escort Eskişehir escort Gaziosmanpaşa escort Kadıköy escort Kartal escort Kocaeli escort Konya escort Konya escort Konya escort bayan Malatya escort Pendik escort Şirinevler escort Taksim escort Ümraniye escort Adana escort Antalya escort Bursa escort İzmir escort Bodrum escort Eskişehir escort Konya escort İzmir escort Beylikdüzü escort Kayseri escort İzmir escort Pendik escort Eskişehir escort İstanbul escort escort Fatih escort Antalya escort escort bayan Samsun escort İstanbul escort Bursa escort Antalya escort bayan Antalya bayan escort Antalya escortlar Adana escort Bursa escort İzmir escort Diyarbakır escort Maltepe escort Çekmeköy escort Beylikdüzü escort Şirinevler escort Ataköy escort Halkalı escort İstanbul escort Şişli escort Kayseri escort Antalya escort Mersin escort Mersin escort Mersin escort Şişli escort Mersin escort Kayseri escort
Kahramanmaraş Haber Kahramanmaraş Beyaz Eşya Servisi Kahramanmaraş Sigorta
Yorum Yap