
Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü, Tütün Kontrol Birimi, 31 Mayıs Dünya Tütünsüzlük Günü kapsamında dün Demokrasi Meydanı’nda bir farkındalık etkinliği düzenledi. Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Nuri Öksüz’ün de katıldığı etkinlikte sigaranın zararlarına dikkat çekildi.
Farkındalık etkinliğinin bir parçası olarak vatandaşlara tütün ve tütün ürünlerinin zararları hakkında bilgilendirici broşürlerin de dağıtıldığı programda konuşan İl Sağlık Müdürü Öksüz, “Her yıl ülkemizde 100 bin, dünya genelinde ise 6 milyon kişi sigaradan dolayı hayatını kaybetmektedir” dedi.
Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre kanserden ölümlerin yüzde 22’sinden sigaranın sorumlu olduğunu belirten Öksüz, şöyle konuştu: “Bunun yanı sıra sigara içen vatandaşlar kendilerine zarar verdiği gibi, ayrıca pasif içicilik sebebi ile de etrafındaki insanlara da zarar vermektedir. Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü olarak, 31 Mayıs Dünya Tütünsüzlük Günü etkinlikleri kapsamında farkındalık oluşturmak, duyarlılık sağlamak amacı ile ilimiz genelinde halkımıza yönelik bir takım etkinlik ve faaliyetler planladık. Özellikle hedefimiz gençlerimizi bu türlü zararlı alışkanlıklardan korumak ve bilinçlendirmektir. Çalışmalarımız sadece 31 Mayıs ile sınırlı değil, yıl boyunca aralıksız olarak devam etmektedir.”