
Türkiye, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki yıkıcı bir depremde hayatını kayıp eden Kahramanmaraş Futbolunun bir değeri olan Ethem Tambay’ın öğrencileri Tambay’ın yıkıldığı binanın kalıntı parçalarına önemli mesaj vererek unutamadıklarını kalplerinde yaşattıklarını duvarlara yazdılar.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 şiddetli deprem de ağır yara alan Spor camiasının da bilançosu oldukça fazla…
Türkiye, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkez üssü depremleri ile meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki yıkıcı bir depreme uyanmıştı. Gece saat 04.17’de meydana gelen deprem de Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Hatay, Osmaniye, Kilis, Adana, Adıyaman ve Malatya olmak üzere 10 ilde şiddetli bir şekilde hissedilmişti. Depremin ardından aynı gün içinde saat 13.24’te 7.6 büyüklüğünde Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde yeni bir deprem daha meydana gelmiş bu depremde ise hasarlı binalar çökmüştü. Binin üzerinde artçı sarsıntı yaşayan Türkiye’nin güneydoğusu acı bir bilanço ile karşı karşıya kalmıştı.
Bu depremlerde ağır yara alan Spor camiasın da Deprem şehidi olan sporcular, Antrenörler, yöneticiler geride kalan spor camiasını üzüntüye boğdu.
