
2018 yılında yapılan il kongresinde Ahmet Özdemir’in yerine il başkanı olarak göreve getirilen Ömer Oruç Bilal Debgici, AK Parti Genel Merkezi’ndeki görüşmeler sonucunda yazılı bir açıklama yaparak, yeniden aday olmayacağını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Kasım’da katılacağı kongrede kimin aday olacağı ise merak ediliyor.
AK Parti’ye Türkiye’de en çok oy veren illerin başında gelen Kahramanmaraş için İl Başkanlığı koltuğu da çok büyük önem taşıyor. Debgici’nin aday olmayacağını açıklamasının ardından sosyal medyada ve siyaset kulislerinde çeşitli isimler konuşulmaya başlandı. 2018 yılında son gece adayın değişmesi gibi bir sürpriz olmaması durumda, mevcut Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, önceki dönem İlçe Başkanlığı yapan Fırat Görgel, en güçlü isimler olarak öne çıkıyor.
Sosyal medya başta olmak üzere, çeşitli alanlarda birbirinden farklı isimlerde konuşulurken, AK Parti’de 2018 yılı örneği olduğu gibi son 12 saat içerisinde bile aday değişebiliyor.
MÜCAHİT KARA:
AK Parti teşkilatı içerisinde yer alan ve yıllardır partiye hizmet eden Kara, Onikişubat İlçe Başkanlığı döneminde yaptığı çalışmalar, halkın içerisinde yer alması, vatandaşlarla sık sık bir araya gelmesi ve samimiyetiyle herkesin sevgisini kazandı.
FIRAT GÖRGEL:
Özellikle teşkilat içerisinde çok sevilen ve gençlerin ağabeyi olarak görülen Görgel, bir dönem twitter’da Türkiye gündemine dahi gelmişti. Görgel’de teşkilat içerisinde ki çalışmalarıyla takdir toplayarak, herkesin sevgisini kazanan bir isim oldu.
